1.1.2019 otettiin käyttöön tulorekisteri eli kansallinen sähköinen tietokanta.

Tulorekisteriin ilmoitetaan nykyisin erikseen mm. verohallinnolle, työeläkelaitokselle ja työttömyysvakuutusrahastolle ilmoitettavia tietoja. Ensi vuoden alusta tulorekisterin tietoja käyttää myös Kela.

Vuoden 2020 mukaan tulee myös muita viranomaisia. Tiedon käyttäjät saat tulorekisteristä vain sellaisen tiedon, mihin he ovat oikeutettuja ja mitä he tarvitsevat toiminnassaan.
Ensi vuoden alusta ilmoitus palkoista pitää tehdä jokaisen palkanmaksupäivän jälkeen. Ilmoitus pitää antaa viiden päivän kuluessa.

Palkanlaskenta-asiakkaanamme hoidamme yrityksenne ilmoittamisvelvoitteet. Tarvitsemme jatkossa tarkempia tietoja palkoista, sillä palkkakauden tapahtumista ilmoitetaan jatkossa myös palkattoman ja palkalliset poissaolot sekä ansaintajaksot.

Yrittäjän palkka
Jos yrityksesi on oy, ay tai ky, on yrittäjän nostamat palkat, verottomat korvaukset ja luontoisedut ilmoitettava tulorekisteriin viiden päivän sisällä niiden maksamisesta.

Jos olet yksityinen elinkeinonharjoittaja eli sinulla on toiminimi, et nosta palkkaa, vaan voit tehdä yrityksestäsi yksityisnostoja. Niitä ei ilmoiteta tulorekisteriin.

Mikäli hoidatte palkanlaskennan itse
Tietoja voi toimittaa tulorekisteriin joko lataamalla tiedostoja tai syöttämällä ilmoituksen tiedot verkkolomakkeella. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Ilmoittamiseen voi käyttää myös verottajan palkka.fi -palvelua.